Společné spaní

Srdečně vás zvu na naše další setkání Podpůrné skupiny při kojení, kde se společně ponoříme do jednoho z nejdiskutovanějších témat v péči o naše nejmenší – společné spaní s dítětem. Budeme se věnovat tomu, jak společné spaní může ovlivnit nejen kojení, ale i spánek celé rodiny. Podíváme se na vědecké studie, které zkoumají biologii spánku matky a dítěte, a probereme, jak si vytvořit bezpečné prostředí pro společné spaní.

“Měla jsem čerstvě narozeného syna a každá noc byla pro nás výzvou. Byla jsem neustále na nohou, často vyčerpaná a hledala jsem způsob, jak alespoň na chvíli zavřít oči, aniž bych ho musela odložit. Jedné noci, když jsem ho držela v náručí a oba jsme na gauči usnuli, jsem si uvědomila, jak důležité je najít harmonii mezi potřebami dítěte a mými vlastními. Postupně jsem objevila, že společné spaní nemusí být jen o pohodlí, ale i o propojení a podpoře kojení. Ta blízkost nám přinesla klidné noci a já si začala užívat každou chvíli,” napsala mi Lenka.

O čem budeme mluvit?

  • Co říkají studie o společném spaní a kojení
  • Jaké jsou biologické a psychologické přínosy blízkosti dítěte v noci
  • Jak zajistit bezpečné prostředí pro společný spánek
  • Tipy na zlepšení kvality spánku pro celou rodinu

Těším se na setkání s vámi, na vaše příběhy a zkušenosti!

V pondělí 14. 10. od 16 hodin v Palečku jako vždy. Prostor bude samozřejmě i na naše sdílení a popovídání. Jen prosím o přihlášení předem!